28 januari 2022

Thuis krachttraining doen? Volg deze tips

Wil je graag aan je spiermassa werken, maar heb je geen zin of geen tijd om daarvoor naar de sportschool te gaan? Goed nieuws, want krachttraining kun je ook eenvoudig thuis doen. In dit artikel geef ik je een aantal tips waarmee je thuis op een succesvolle manier aan je spieren kunt werken. Lees snel verder!

Bron: https://www.fitnessdelivery.nl/

De juiste training gear

Het is natuurijk prima mogelijk om krachttraining te doen met alleen je lichaamsgewicht, maar met de juiste training gear maak je krachttraining een stuk leuker en kun je het een stuk gevarieerder maken. Wat in ieder geval niet mag ontbreken zijn natuurlijk dumbbells. Het is daarbij aan te raden om een aantal sets te nemen met verschillende gewichten, of één set dumbbells waarvan het gewicht versteld kan worden.

Doel en een plan

Bedenk goed wat je precies wilt bereiken en stel jezelf een helder doel. Om de kans te vergroten dat je dit doel ook daadwerkelijk haalt, is het belangrijk om ook een plan of een schema op te stellen. Als extra stok achter de deur kun je ervoor kiezen om je workouts bijvoorbeeld in de agenda van je telefoon in te plannen. Als je soms wat problemen hebt met discipline, zul je merken dat dit je enorm kan helpen.

Geschikte workout

Zorg ervoor dat je oefeningen doet die je leuk vindt. Door plezier te houden in het trainen, zul je merken dat het een stuk gemakkelijker wordt om je doelen te bereiken. Op het internet en op social media is een hoop inspiratie te vinden als het gaat om fitnessoefeningen. Maak er dus gebruik van!