26 oktober 2021
personal training rotterdam

Personal training in Rotterdam: dit kun je verwachten

Wil je ook zo graag fitter worden, afvallen of gezonder leven? Of alledrie? Dan is een plan op maat geen overbodige luxe. Soms kom je er in je eentje simpelweg niet meer uit. Een personal trainer in Rotterdam kan dan de oplossing bieden. Een goede personal trainer weet namelijk jouw pijnpunten te vinden en zorgt voor advies op maat zodat je eindelijk de doelen bereikt die jij wil bereiken.

personal training rotterdam

Het plan

Een personal trainer biedt je doorgaans een plan op basis van de volgende aspecten:

  • een persoonlijk trainingsschema op basis van jouw doelen
  • 1-op-1-sessies met je trainer
  • een voedingsschema op maat
  • coaching en eventuele groepslessen in kleine groepen

Natuurlijk werkt elke personal trainer anders. Het kan dus zijn dat jouw trainer meer aanbiedt dan de bovenstaande aspecten of juist in een andere vorm. Het is goed om eens te kijken naar het aanbod en trainers te vergelijken maar een aantal dingen zijn wel een echte vereiste.

Persoonlijk schema en samen trainen

Je traint in je eentje al veel maar het wil niet lukken om je doelen te bereiken? Dan doe je wellicht iets verkeerd. Een schema op maat is specifiek voor jouw lijf en doelen ontworpen. Dat geldt natuurlijk niet voor trainingen die je zelf online zoekt. Tijdens de sessies kan een trainer bovendien jouw manier van trainen aanschouwen. Wellicht voer je bepaalde oefeningen niet helemaal goed uit en zorgt dit ervoor dat je niet je doelen bereikt. Alle onderdelen van jouw bewegingspatroon worden onder de loep genomen. 

Voeding is belangrijker

Wanneer je wil afvallen, meer spiermassa wil of gewoon gezonder wil zijn, dan is voeding minstens zo belangrijk als beweging. Sterker nog: bij sommige doelen is voeding nog veel belangrijker. Daarom zijn er een heleboel personal trainers die jou helpen door middel van een persoonlijk voedingsschema.