26 oktober 2021

Nu is het de tijd om een eigen sportschool te beginnen

Feit is, de mensen bewegen te weinig, met allerlei kwalijke gevolgen. Deskundigen, w.o. artsen, sporen de mensen aan om meer te bewegen, en een betere reclame kunt u niet krijgen voor uw fitness. Maar hoe richt u uw eigen fitness zo in dat de klant zichzelf erin kan vinden? In deze tekstblog enkele adviezen waarna uw droom, een eigen sportschool beginnen, dichterbij komt.

Fitnessapparatuur, een te grote investering?

Alle begin is moeilijk. Dat geldt ook voor inschatten waar vraag naar is. U moet er niet aan denken dat u een hele rij met spinfietsen heeft staan, terwijl de klant zijn of haar training enkel op een crosstrainer wil doen. Hoe kan u dan de spinfietsen vervangen voor crosstrainers? Pas als ze afgeschreven zijn? Dat zou niet best zijn. Gelukkig is het mogelijk om te beginnen met gebruikt fitnessapparatuur. Gebruikt is altijd voordeliger dan nieuw, maar er is nog een goed idee om niet in het schip te gaan.

Fitnessapparatuur huren, leasen of kopen

Er zijn bedrijven, toeleveranciers van sportscholen, die goed meedenken met de problemen waar u als beginnende ondernemer tegenaan loopt. Een voorbeeld staat al in de vorige alinea, investeren in spinfietsen waar geen vraag naar is. Toeleveranciers werken over een groot gebied, dat kan rustig heel Nederland en België zijn. Dan kan het voorvallen dat de toeleverancier de fitnessapparatuur terugneemt. Dus dat voorbeeld met de spinfietsen en de crosstrainers; misschien zit een sportschool aan de andere kant van Nederland wel te springen om gebruikte spinfietsen? Heel misschien heeft een fitness in België drie crosstrainers teveel ingekocht, en maakt het voor uw klant niet uit dat het refurbished is.

Geschikte locatie zoeken

Nu u weet hoe het werkt met de inrichting is voor u een eigen sportschool beginnen wat dichterbij gekomen. Inventaris voor een fitness is geen probleem, misschien wel het zoeken naar een geschikte locatie voor uw sportschool. Bij een vestigingsplek zoeken is het over het algemeen logisch nadenken. In een regio waar al twee giganten met hun prijzen lopen te stunten moet u niet zijn. Wat u mee heeft is dat in feite overal de geschikte plek is voor uw sportschool. Alle westerse mensen bewegen te weinig, dus overal is er een sportschool hard nodig. U hoeft alleen maar aan te geven dat uw sportschool bestaat, artsen maken uw reclame.