28 januari 2022
luchtbuks winkel

Luchtbuks kopen bij een luchtbuks winkel

Een luchtbuks of luchtgeweer, verkrijgbaar in een luchtbuks winkel,is een geweer of pistool waarbij de kogel door expansie van een gecomprimeerd gas naar buiten wordt geduwd. Wat is nu een goede luchtbuks? Daar zijn de meningen over verdeeld. Er zijn vele soorten en maten.

Mocht je overgaan tot de aanschaf van een luchtbuks, is het slim om dit via een specialist te doen. Hier bestaat de mogelijkheid om een luchtbuks helemaal aan te laten meten naar je eigen voorwaarden. Ben je bijvoorbeeld linkshandig dan zul je de luchtbuks hierop moeten afstemmen. Ga dus altijd voor een goede luchtbuks naar een specialistische luchtbuks winkel.

NK-luchtbuks schieten afgelast i.v.m. corona

Ook het Nederlands kampioenschappen luchtbuks of luchtgeweer schieten is i.v.m. corona afgelast. De Koninklijke Nederlandse Schiet Associatie (KNSA) hoopt dat op 26 en 27 september 2020 de luchtbuks competitie weer van start kan gaan in Alphen aan de Rijn. Ook de KNSA is, net als andere sporten, getroffen door de corona crisis.

Een luchtbuks, is zo’n ding nou legaal of illegaal in Nederland?

Hier kunnen we kort over zijn; de aanschaf van een luchtbuks is in Nederland legaal. Deze zogenaamde Lucht-gas- en veerdrukwapens vallen volgens de Wet Wapens en Munitie onder categorie 4. Ze zijn dus niet verboden in Nederland. Lijkt een luchtbuks te veel op een wapen die je kunt gebruiken voor bedreiging of afdreiging, dan is hij 100% illegaal en mag dus niet verkocht of gekocht worden. Hier is de wet in Nederland erg strikt in. De controle in Nederland zou hier best wel iets strenger mogen zijn. Het is aangeraden om een luchtbuks altijd bij een luchtbuks winkel te kopen.