5 december 2021

Hoe word ik een topsporter?

In Nederland hebben wij veel talent. Met name in de sportwereld. We hebben de beste schaatsers, voetballers en racers. Maar hoe word je eigenlijk nou een topsporter? Om een topsporter te worden moet je er heel hard voor vechten. Maar ook echt heel hard. Hard werken is het allerbelangrijkst Naast hard werken zijn er ook andere factoren die belangrijk zijn om top sporter te worden. In dit artikel ga ik de verschillende zaken behandelen die essentieel zijn bij topsport. 

Schema 

Een topsporter is elke dag wel bezig om nog beter te worden. Naast zijn sociale leven is het trainings leven heel erg vol en zwaar. Je moet er rekening mee houden dat de training meer dan de helft van je tijd in beslag gaat nemen. Wees dus voorbereid voordat je aan dit traject begint! Wat ook heel veel kan helpen is een personal trainer in delft. Dankzij de hulp van een personal trainer wordt je nog gemotiveerder en kan je een nog beter resultaat neer zetten. 

Trainen, trainen en trainen 

Je hoort het vast steeds vaker maar trainen is toch wel de sleutel tot het succes. Met trainen bedoel ik niet 2/3 dagen in de week. Als topsporter train je letterlijk elke dag. Soms train je wel eens 2x op een dag. 100% inzet is niet genoeg. Je moet minimaal 200% geven. Maar let wel op dat je mentaal ook nog goed met voelen. Als je op een gegeven moment niet goed in je vel zitten dan is de kans op falen ook groter. Let hier wel op! 

Support 

Je eigen vrienden en familie om je heen die je supporten. Dat is het beste wat er is. Door hun support ga jij je beter voelen en ook beter presteren. Waar ik ook heel dankbaar voor ben is de support van personal trainer delft. Al sinds dag één hadden ze me al goed geholpen!