28 januari 2022
Schoenplaatjes Race

Het gemak van schoenplaatjes race

Op een racefiets zie je altijd dat de pedalen niet hetzelfde zijn als op een normale fiets. Dit is namelijk omdat de fiets schoenplaatjes Race bevatten zodat de schoenen kunnen worden vastgeklikt. Dit heeft voordelen voor de fietser. Zo zul je namelijk je voeten op een goede manier op de fiets hebben staan en kun je dus voorkomen dat je misschien klachten krijgt omdat je een verkeerde houding aan neemt. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Een andere reden dat wielrenners dit gebruiken is omdat ze ook de meeste kracht kunnen uitoefenen op de fiets. Op deze manier kunnen ze dus het hardst fietsen. Voor professionals is dit natuurlijk een must. Zij hebben namelijk een wedstrijd om te winnen. Voor amateurs is het niet nodig, maar zij willen ook zo hard mogelijk fietsen.

Schoenplaatjes Race

Lang tochten

Ook wanneer je lange tochten gaat maken is het slim om gebruikt te maken van schoenplaatjes Race. Dit zal ervoor zorgen dat je namelijk langer kunt fietsen zonder dat je ergens last van krijgt. Natuurlijk moet je nog steeds wel een goede conditie hebben. Er zijn ook verschillende soorten plaatjes waar je gebruik van kunt maken. Bij lange tochten is het misschien fijn om een klein beetje speling te hebben zodat je niet de hele rit in exact dezelfde houding zit. Dit is namelijk oncomfortabel. Als je dan namelijk iets bewegingsruimte hebt kun je net voet en enkel bewegen zodat je nergens last van hebt.

Verschillende plaatjes

Er zijn natuurlijk verschillende plaatjes waar je uit kunt kiezen, zoals net als is genoemd heb je schoenplaatjes Race die je kunt gebruiken voor lange tochten waar dan iets speling op zit zodat je niet het probleem hebt dat je lang in dezelfde positie zit. Wanneer je een normaal rondje gaat fietsen is het misschien fijner om iets minder speling te hebben zodat je dus een goede houding hebt.