5 december 2021
Trainen

De tarieven van een personal trainer

Wanneer je wilt gaan sporten, kun je dat alleen doen, in groepsverband of zelfstandig met een personal trainer. Voor een personal trainer moet je betalen, maar de hulp die je krijgt, levert veel voordelen op die je niet hebt wanneer je zelfstandig traint.

De voordelen van een personal trainer

Mensen die zelfstandig trainen, verliezen na een bepaalde periode vaak de motivatie om door te gaan met een Work-out programma. Een personal trainer motiveert je en helpt je om een gezonde levensstijl te ontwikkelen. Ook wordt er met je lichamelijk gesteldheid rekening gehouden bij het samenstellen van je Work-out programma. Wanneer je bijvoorbeeld herstellende bent van een ziekte, moet daarop ingespeeld worden. Een personal trainer zal een zo’n efficiënt mogelijk programma voor je samenstellen. Het programma moet zo zijn dat je geen onnodige oefeningen doet. Bij het beoefenen van een bepaalde sport zal het trainingsschema daarop worden gebaseerd. Wanneer je al een tijd gebruik hebt gemaakt van een personal trainer, kun je op een punt komen dat je hem niet meer nodig hebt. Door een goede personal trainer heb je de basisprincipes van het opbouwen en wijzigen van een fitnessprogramma geleerd. Hoe je de maximale resultaten kunt halen, weet je nu en je hebt de juiste houdingen aangeleerd om de oefeningen uit te voeren.

De tarieven van een personal trainer.

De tarieven van een personal trainer lijken hoog. Een uur trainen met een personal trainer is te vergelijken met 15 uur trainen in een groep. Daarom lijken de kosten hoog. Voor een losse les van een uur moet je rekenen op een bedrag van ongeveer € 90,00. De tarieven bij een lidmaatschap zijn lager. Ook kun je de kosten verlagen door bijvoorbeeld met twee of drie personen bij een personal trainer te trainen. Wil je op de juiste manier de sport beoefenen, dan is het zeker raadzaam om te beginnen met een personal trainer. Wat voor oefeningen je kunt doen en wat een goede houding is, leer je van een personal trainer. Ook word je aangeleerd hoe je de motivatie kunt vasthouden. Wanneer je alles bekijkt zijn de tarieven van een personal trainer niet zo hoog dan het lijkt.